Cesar studeerde HBO Bedrijfskundige Informatica (voorheen HBO-BI) en daarna studeerde hij IT-architectuur. Na zijn studie begon hij te werken als consultant voor een klein ICT-service bedrijf. Hij verzorgde de trainingen daar en verrichte werkzaamheden op het gebied van Project Management, Business Proces Management en IT Service Management ( ITIL).

 

Hij is nauw betrokken bij ITIL (Information Technology Infrastructure Library) processen en methoden voor meer dan 23 jaar, voornamelijk als adviseur, begeleider, procesmanager, projectmanager en coach. Hij heeft een brede expertise via de uitvoering, lesgeven en schrijven op ITIL-gerelateerde zaken opgebouwd (ITSMF). Hij is een ervaren auteur en Seminar spreker over de hele wereld voor Hewlett Packard. Zijn carrière tot nu toe bestaat uit tal van ITIL, AGIL (SCRUM) en LEAN opdrachten op hoog niveau, waarin ik heb gewerkt als consultant, ingenieur, coach, trainer, manager, teamleider en coördinator. Hij is vooral ervaren in:

 

 • Werken op het gebied van organisatie en service management;
 • Het spreken van de taal van het bedrijfsleven en IT-mensen;
 • Het verbeteren van IT-processen en organisaties;
 • Coaching CEO's, CTO's, CIO's, CFO's en managers, om hun prestaties te verbeteren;
 • Implementeren van klantgerichtheid in de IT-organisaties;
 • Het bouwen van een Competence Center voor IT Service Management en personeel;
 • Onderwijs, ITIL en Communicatie, Telecom en HI-TECH R&D;
 • Schrijven op IT Service Management gebaseerde onderwerpen.
  Cesar heeft ruime ervaring met het aansturen van interne en externe leveranciers die betrokken zijn bij productieprocessen en het vervullen van een bemiddelende rol bij tegengestelde belangen met bijvoorbeeld stakeholders of leveranciers.
  Verder is Cesar ook verantwoordelijk voor de marketing en sales van PIX2. Cesar is ondernemer in hart en nieren en naast PIX2 heeft hij nog een tweetal andere ondernemingen op het gebied van ICT.

 

Bij een van zijn trainingen kwam hij Afzel Sahebali tegen, samen hebben zij PIX2 B.V. opgericht.
In zijn vrije tijd is Cesar een fanatieke bergsporter. Hij klimt graag, wandelt veel en is in de zomer en winter in de bergen te vinden.